דילוג לתוכן הראשי

HTML5 - הכי cross-platform שיש!

אחרי הפסקה ארוכה מאד החלטתי להחיות את הבלוג שלי.
היתה לי הרגשה שהפוסטים פה כבר התיישנו מדי ושאולי כבר עדיף לתת לבלוג הזה להירקב כי פייסבוק מספיק טוב כדי להגיד מה שיש, אבל מסתבר ש:
א. כאן יש יותר מקום לכתוב וזה נוח.
ב. אני ממשיך לקבל מדי פעם תגובות טובות על פוסטים מאד ישנים שלי, מה שמעודד אותי להמשיך.
ג. יש לי הרבה מה לכתוב. הרבה דברים השתנו ובלוג זה מקום טוב לתעד את הדברים שקורים.

אז מה קרה בשנתיים האחרונות?
עברתי מתכנות פלאש ל-cross-platform, שזה אומר שהדגש כרגע הוא על פיתוח משחקים ואפליקציות שעובדות בכל מכשיר\מערכת הפעלה\גודל מסך ולא על טכנולוגיה כזו או אחרת.
בהדרגה אני נותן יותר משקל לתכנות ב-Javascript על פני AS3.
עברתי בדרך בחינה של כמה כלים וטכנולוגיות מעניינות, כולל למשל Haxe שהיא שפת תכנות cross-platform מאד גמישה (קוד פתוח) שמאפשרת לפתח ב-OOP ולהמיר את התוצר (בזמן הקימפול) למגוון רחב של שפות נייטיב.
אני עדיין משתמש ב-AS3 לפיתוח משחקים ואפליקציות מובייל ב-Starling.
אבל אחת המסקנות הכי חזקות שלי בתקופה האחרונה היא ש-HTML5 המונע ע"י Javascript הוא אחד הפיתרונות הכי נוחים, מעשיים וזולים לפיתוח חוצה פלטפורמות ומכשירים.
מאחר ואני מתעסק המון בפיתוח משחקים, כבר תקופה ארוכה אני עוקב אחר טכנולוגיות רלוונטיות, מנועי משחק ופריימוורקים למיניהם. מדי פעם אני לומד ומתנסה כדי להבין טוב יותר את היתרונות והחסרונות של טכנולוגיה. נכון לעכשיו אני שבוי בקסמה של Phaser - פריימוורק לפיתוח משחקי HTML5 לדסקטופ ומובייל.
זה פרויקט קוד פתוח (חינמי) מאד מבוסס, שהולך ומשתפר כל הזמן (יש עכשיו עבודה על פיתוח מחדש של כל הפריימוורק תחת שם חדש: Lazer) עם קהילה גדולה של משתמשים (כולל חברות ענק) ואינספור מדריכים כתובים ומצולמים.
אפשר בקלות ובמהירות לבנות בה אב-טיפוס למשחק והגמישות שלה מאפשרת לבנות כל דבר, ללא שום מגבלות.
בסופו של דבר זה עובד בכל דפדפן שתומך ב-HTML5 (כמעט כל דפדפן שנמצא בשימוש כיום) וניתן גם לעטוף את הקוד באמצעות כלים כמו phonegap או קורדובה כדי לייצר אפליקציה להתקנה במכשירים.
לכן אני אומר שזה הכי cross-platform שיש. כותבים קוד אחד ומציגים את התוצר בכל מכשיר שהוא, בין אם זה מחשב, טאבלט, או טלפון (IOS, אנדרואיד או Windows). שווה לנסות!
בקרוב אני מניח שאכתוב לא מעט על ההתנסות שלי עם Phaser ובטח גם אכתוב ואצלם מדריכים.
בינתיים: קישור למשחק שנכתב ב-Phaser

אשמח לקבל תגובות לגבי מה הייתם רוצים לראות כאן.
אסף.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

איך לבנות משחק HTML5 ב-Phaser עם Typescript - חלק 2

קבלו את החלק השני בסדרה - איך בונים משחק HTML5 ב-Phaser עם Typescript. בחלק הראשון בניתי את ה-HTML וה-CSS והורדתי את קבצי פייזר. הפעם אני בונה את ה-class הראשי של המשחק ומאתחל אותו. תהנו! לחץ כאן על מנת להוריד את קוד המקור הסופי הלינק להדרכה החינמית:  http://www.codactive.com

כלים לפיתוח משחקים בלי ידע בתכנות

מאחר ויש לי די הרבה נסיון בהדרכת תכנות למתחילים (ובפרט בתחום פיתוח משחקים) אני מתעניין כל הזמן בכלים טובים עם ערך מוסף גם לפיתוח משחקים מהיר וגם ללמידה של תכנות על הדרך. לאחרונה החלטתי לפתוח קורס\חוג מקומי לנוער שילמד פיתוח משחקים לחסרי נסיון, או בעלי נסיון בסיסי בתכנות וזה הוביל אותי לבדוק באופן יותר מעמיק אילו כלים קיימים כרגע שעשויים לתמוך בקורס כזה. אחד הקריטריונים החשובים לדעתי בבחינת כלים כאלה היא עד כמה אפשרי ונוח ליצור באמצעותם משחקי HTML5 שאפשר בקלות לפרסם באתר עצמאי, או באתרי מפיצים, כי לשם אני מאמין שהתעשיה הולכת. לכן, קודם כל הלכתי וחיפשתי רשימת השוואה למנועי משחק שמאפשרים ליצור משחקי HTML5 והגעתי לרשימה הזאת. אפשר לראות כאן גם frameworks כמו Phaser, שמאפשרות בניית משחק ע"י תכנות בלבד וגם כלים כמו Construct 2 שלא מצריכות ידע בתכנות בכלל ונותנות ממשק גרפי עם אפשרויות בחירה והזנת פרמטרים מסוגים שונים על מנת להגיע לאותן תוצאות. מנסיוני יש 2 אסכולות של מפתחים: 1. כאלה שבאו מרקע של תכנות פרופר (מדעי המחשב) - מעדיפים לתכנת הכל באמצעות עורכי קוד למיניהם...

קונסטרקט 3 - הכלי הכי אפקטיבי שאני מכיר לפיתוח משחקים קטנים-בינוניים

את הפוסט הקודם (על Stencyl) כתבתי לפני כמעט שנה ומאז עברתי לעבוד עם Construct 3 שפתר לי 2 בעיות משמעותיות: רספונסיביות וזמן להגיע לתוצאה. בנוסף, יש לקונסטרקט המון מדריכים באינטרנט, קהילת משתמשים גדולה ופעילה ועדכונים שוטפים בתדירות מרשימה. מהר מאד התחלתי לפתח משחקים בקונסטרקט וזה פשוט כיף גדול להבין שבמקום להשקיע כמה שבועות בכתיבת קוד אפשר להגיע לאותה תוצאה בכמה ימים בלי לכתוב שום קוד ורק להתרכז ביצירה עצמה. האמת היא שכל כך התלהבתי מהפשטות שבתוכנה, שהחלטתי לפתוח קורס לפיתוח משחקים בקונסטרקט והיום אני מעביר הדרכות פיזית ב-2 כיתות לתלמידים שהצטרפו לקורס שמתקיים בגדרה. במקביל אני ממשיך לפתח משחקים בקונסטרקט בשעות הפנאי ונהנה מכל רגע. בשלב הבא אני מתכנן לפתוח קורס אינטרנטי בקונסטרקט, כך שכל אחד שרוצה יוכל לפתח משחקים, אבל בינתיים עד שזה יקרה, אני רוצה לפרסם הדרכות קצרות מדי פעם שיתנו לכם טעימה מתוך החוויה של פיתוח בקונסטרקט. בהדרכה  הזאת אציג בקצרה את התוכנה - איך מגיעים אליה ומתחילים לעבוד איתה. בהדרכות הבאות אציג דוגמאות קצרות של עבודה עם התוכנה כחלק מתהליך בניית משחק...