דילוג לתוכן הראשי

איך למצוא מפתחי-אפליקציות ולדבר בשפה שלהם?


להלן רעיונות שאהבתי במאמר של Chad Mureta שהקים אימפריה מוצלחת מאד של אפליקציות ללא ידע טכנולוגי מוקדם. כל הדברים שהוא אומר כאן תואמים את מה שאני מטיף ללקוחות שלי ולקהל שעוקב אחרי ומתקשר אלי לייעוץ:

נסיון: הדבר הראשון שצריך לבדוק הוא מידת הנסיון של המתכנת שאותו בודקים. הרבה מתכנתים מתחילים מציעים מחירים נמוכים בטירוף. האם היית שוכר את שירותיו של אחיינך בן ה-7 בחינם? זה לא הזמן לבחון את המתחילים, כי אתה עלול להיפגע אנושות!
תמיד תבקש לראות עבודות דומות ככל האפשר למה שאתה צריך. כך תוכל להעריך את איכות העבודה שלו.
על מנת לקבל תמונה רחבה יותר לגבי כישוריו ואיכות העבודה שלו, כנס לתיק העבודות שלו ובקש לראות מה אומרים עליו, או איך מדרגים אותו לקוחות אחרים שלו. כך תקבל מושג אם מדובר על מישהו שתרצה לעבוד איתו.






תקשורת: תוודא שהמתכנת ואתה מדברים באותה שפה. אמנם ישנם מתכנתים זולים בארצות אחרות, אבל מגבלת השפה עלולה להפוך לקושי אמיתי. גם ככה השפה הטכנית לא תמיד מדברת אליך, אז אל תוסיף לזה גם מגבלת שפה.
עוד תכונה שראוי להתייחס אליה היא מידת התגובה של המתכנת. בעולם האפליקציות של היום כל עיכוב עלול להתבטא בהפסד כספי ולכן רצוי לבחור במי שאין לו הרבה על הצלחת ושיתן לך עדיפות גבוהה. אגב, הנקודה הזאת חלה גם עליך, כלומר תהיה זמין ותגיב מהר לבקשות של המתכנת ותתייחס לזמנו בכבוד, כפי שאתה מצפה ממנו..
נקודה חשובה למתחילים: תמצא מישהו שיהיה מוכן להסביר לך דברים בשפה פשוטה. זה מאד חשוב להבין מה שאפשר על הביזנס כדי להצליח בו. ואל תסתפק בזה. תקרא ספרים, מאמרים, בלוגים, תיפגש עם אנשים אחרים וכו'.





צוות: עדיף למצוא מישהו שיספק לך תחת קורת גג אחת צוות פיתוח שלם ולא רק מתכנת בודד. בד"כ צוות כזה יכלול כם מעצב גראפי\אנימטור וכו' שיש להם את הכישורים הדרושים לביצוע הפרויקט שלך. אם יש לך מתכנת על, אבל הגרפיקה גרועה, זה כמו לשים מנוע של BMW בתוך סוסיתא...לך תמכור את זה.









מחיר: מאחר וישנם המון פרילנסרים וחברות, יש גם מגוון מחירים ושירותים. פרויקטים מתומחרים על בסיס שעתי, או על בסיס פרויקט (מחיר מוסכם מראש לכל העבודה). התמחור המומלץ הוא על בסיס פרויקט, אלא אם כן נוצרה רמת אמון גבוהה בינך לבין המתכנת ואתה סומך עליו שלא "ימרח" את הזמן.
בד"כ חברות מתמחרות גבוה יותר כי יש להן יותר הוצאות מאשר לפרילנסרים. השיטה להימנע מתשלום יתר היא (כמו בכל תחום אגב) לבקש הצעת מחיר מ-3 ספקים שונים ולבסוף לפנות שזה שאתה מעדיף ולספר לו שאחרים הציעו מחיר נמוך יותר. כך יש סיכוי שהוא ישווה את המחיר, או לפחות יוריד אותו.
לגבי התשלום – אף פעם אל תשלם הכל מראש. הדרך הנכונה היא עבודה על פי אבני דרך מוגדרים וברורים, שבכל כל שלב בודקים אם מולאו כל הדרישות ואז משלמים עבור אותו שלב. ישנן מערכות אוטומטיות המגבות את התהליך הזה באתרים מסויימים.
עוד דבר שכדאי להיזהר ממנו הוא להציע אחוזים מהרווחים במקום כל או חלק מהתשלום. קודם כל, זה לא בהכרח יגרום למתכנת לעבוד יותר טוב, אם הוא מושקע בפרויקט. חוץ מזה, ברגע שחתמתם על הסכם כזה, אתם הופכים להיות שותפים עסקיים לכל דבר. זה כשלעצמו עלול ליצור בעיות, כמו בכל שותפות.



ניגוד אינטרסים: לפעמים מתכנתים הם יזמים בעצמם, המפתחים אפליקציות ומנסים למכור אותן בדיוק כמוך ובינתיים מפתחים עבור אחרים כדי להתפרנס. כדאי שתדאג להגן על עצמך ככל הניתן ע"י כך שתדבר עם המתכנת על כך ותחתים אותו על מסמכי סודיות ובמקרים מסויימים גם על הסכמי אי-תחרות ספציפיים לאפליקציה. בכל מקרה אל תיתן לדאגות האלה לעצור אותך מלהתקדם לעבר החלום שלך!
 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

איך לבנות משחק HTML5 ב-Phaser עם Typescript - חלק 2

קבלו את החלק השני בסדרה - איך בונים משחק HTML5 ב-Phaser עם Typescript. בחלק הראשון בניתי את ה-HTML וה-CSS והורדתי את קבצי פייזר. הפעם אני בונה את ה-class הראשי של המשחק ומאתחל אותו. תהנו! לחץ כאן על מנת להוריד את קוד המקור הסופי הלינק להדרכה החינמית:  http://www.codactive.com

כלים לפיתוח משחקים בלי ידע בתכנות

מאחר ויש לי די הרבה נסיון בהדרכת תכנות למתחילים (ובפרט בתחום פיתוח משחקים) אני מתעניין כל הזמן בכלים טובים עם ערך מוסף גם לפיתוח משחקים מהיר וגם ללמידה של תכנות על הדרך. לאחרונה החלטתי לפתוח קורס\חוג מקומי לנוער שילמד פיתוח משחקים לחסרי נסיון, או בעלי נסיון בסיסי בתכנות וזה הוביל אותי לבדוק באופן יותר מעמיק אילו כלים קיימים כרגע שעשויים לתמוך בקורס כזה. אחד הקריטריונים החשובים לדעתי בבחינת כלים כאלה היא עד כמה אפשרי ונוח ליצור באמצעותם משחקי HTML5 שאפשר בקלות לפרסם באתר עצמאי, או באתרי מפיצים, כי לשם אני מאמין שהתעשיה הולכת. לכן, קודם כל הלכתי וחיפשתי רשימת השוואה למנועי משחק שמאפשרים ליצור משחקי HTML5 והגעתי לרשימה הזאת. אפשר לראות כאן גם frameworks כמו Phaser, שמאפשרות בניית משחק ע"י תכנות בלבד וגם כלים כמו Construct 2 שלא מצריכות ידע בתכנות בכלל ונותנות ממשק גרפי עם אפשרויות בחירה והזנת פרמטרים מסוגים שונים על מנת להגיע לאותן תוצאות. מנסיוני יש 2 אסכולות של מפתחים: 1. כאלה שבאו מרקע של תכנות פרופר (מדעי המחשב) - מעדיפים לתכנת הכל באמצעות עורכי קוד למיניהם...

קונסטרקט 3 - הכלי הכי אפקטיבי שאני מכיר לפיתוח משחקים קטנים-בינוניים

את הפוסט הקודם (על Stencyl) כתבתי לפני כמעט שנה ומאז עברתי לעבוד עם Construct 3 שפתר לי 2 בעיות משמעותיות: רספונסיביות וזמן להגיע לתוצאה. בנוסף, יש לקונסטרקט המון מדריכים באינטרנט, קהילת משתמשים גדולה ופעילה ועדכונים שוטפים בתדירות מרשימה. מהר מאד התחלתי לפתח משחקים בקונסטרקט וזה פשוט כיף גדול להבין שבמקום להשקיע כמה שבועות בכתיבת קוד אפשר להגיע לאותה תוצאה בכמה ימים בלי לכתוב שום קוד ורק להתרכז ביצירה עצמה. האמת היא שכל כך התלהבתי מהפשטות שבתוכנה, שהחלטתי לפתוח קורס לפיתוח משחקים בקונסטרקט והיום אני מעביר הדרכות פיזית ב-2 כיתות לתלמידים שהצטרפו לקורס שמתקיים בגדרה. במקביל אני ממשיך לפתח משחקים בקונסטרקט בשעות הפנאי ונהנה מכל רגע. בשלב הבא אני מתכנן לפתוח קורס אינטרנטי בקונסטרקט, כך שכל אחד שרוצה יוכל לפתח משחקים, אבל בינתיים עד שזה יקרה, אני רוצה לפרסם הדרכות קצרות מדי פעם שיתנו לכם טעימה מתוך החוויה של פיתוח בקונסטרקט. בהדרכה  הזאת אציג בקצרה את התוכנה - איך מגיעים אליה ומתחילים לעבוד איתה. בהדרכות הבאות אציג דוגמאות קצרות של עבודה עם התוכנה כחלק מתהליך בניית משחק...